KÁLMÁN AUTÓALKATRÉSZ KFT. SÁNDORFALVA

Volvo haszongépjárművek

A Volvo honlapja

Volvo FL
Volvo FM
Volvo FH
Volvo FH16
Volvo kiegészítők

Kiegészítők

Szerelje fel teherautóját egyéni igényei szerint! Széles körű kiegészítő- és opcióválasztékot kínálunk, a biztonsági berendezésektől kezdve a praktikus elemeken keresztül a kényelemfokozó apróságokig. Minden kiegészítőt a Volvo teherautók szempontjait figyelembe véve választottunk ki és terveztünk meg, ami garantálja a kiváló minőséget és az egyszerű felszerelést.

Fülke külseje

Attól még nem fogják felvágósnak tartani, ha további külső kiegészítőkkel szereli fel vezetőfülkéjét! A külső kiegészítők egyszerűen a kényelmet és a biztonságot szolgálják, illetve csökkentik a teherautó üzemanyag-fogyasztását.

Légterelő rendszer

Hatékony légterelő rendszer, amely jelentősen csökkenti a légellenállást - egyúttal az üzemanyag-fogyasztást. Szélcsatornában és országúton is alapos teszteknek vetettük alá. Minden modellhez kapható.

Szélterelő az oldalablakokra

Huzatmentes szellőzést biztosít anélkül, hogy zavarná a vezetőt a kilátásban

Világító hirdetődoboz a légterelő rendszerben

Jól látható, világító hirdetőtábla. A tetőn lévő légterelőbe történő felszerelése gyárilag elő van készítve.

Világító hirdetődoboz, Globetrotter

Nagy és jól látható hirdetési felület a fülke teljes szélességében. Egyszerűen felszerelhető, a fülke meglévő csatlakozó felületei segítségével.

Napellenző

Praktikus biztonsági kiegészítő, amely csökkenti a fülkébe behatoló napsugárzást, egyúttal a belső hőmérsékletet. Aerodinamikai szempontból szélcsatornában tesztelve. Az alsó fele füstszín, a felső fele a teherautó színéhez igazítható.

Szennyterelő

A szennyterelők megóvják a fülke oldalát a szennyeződéstől.

Lökhárítóspoiler

A szennyterelők megóvják a fülke oldalát a szennyeződéstől

Csökkenti a légellenállást, egyúttal az üzemanyag-fogyasztást. Szebb is lesz tőle a teherautó. Műanyagból készült, a kisebb ütéseknek ellenáll.

Tetőtartó a légterelő rendszerhez

Rugalmasságot biztosít tetőre helyezhető kiegészítők felszerelése esetére. Optimális aerodinamikai jellemzőkkel rendelkezik, mert kialakítása, funkciója és biztonsági tulajdonságai mind az adott teherautómodellhez vannak igazítva.

Tetőtartó

Tökéletes illeszkedést biztosító speciális kialakítás. Minden fülkéhez kapható (a Globetrotter XL kivételével).

Létra

A fülke mögött elhelyezve megkönnyíti a vezető számára, hogy feljusson a felépítményre. Levehető.

Hangos dallamkürt (Jeriko)

Kivételesen nagy (118 dB) a hangereje. A hűtőrács alá kerül, sűrített levegővel működik. A kormánykerék közepén lévő gomb vezérli.

Levegőkürt

Biztonságosan működtethető, a kormánykerék közepébe szerelt gomb segítségével. A krómbevonatos levegőkürtök nagy hangerővel jeleznek.

 

Világítás

Bevezetés

Segít látni és látszani, ha a teherautó további világítótestekkel van felszerelve. A reflektorokon, ködfényszórókon és parkolólámpákon kívül munkalámpák és figyelmeztető fények szerepelnek kiegészítőink között. 

Fényszóróvédők

A kemény plexiüveg fényszóróvédővel megakadályozható a kavicsfelpattanásból eredő károsodás.

Téglalap alakú reflektorok és ködfényszórók

A korszerű technológia és az optimális optika együttese maximális megvilágítást biztosít. Elhelyezhető a hűtőrács előtti tartón, illetve a tetőtartón.

Kerek fényszórók parkolólámpákkal

A tükör és az üveglencse optikai jellemzői garantálják, hogy maximálisan kihasználható legyen a halogénizzó fénye. Elhelyezhető a hűtőrács előtti tartón, illetve a tetőtartón.

Téglalap alakú ködfényszórók

Kétféle, fehér és sárga színt kibocsátó változatban érhető el. A lökhárítóra szerelhető fel, rövid és széles fénynyalábot ad ki.

Ovális fényszórók

Újfajta, intelligens kialakítású világítótest. Elsősorban a hűtőrács előtti tartóra történő felszerelésre szolgál.

Hűtőrács előtti tartó

Különféle segéd-világítótestek felszerelésére szolgál.

Munkalámpák a fülke tetejére/hátfalára

A munkaterületi lámpák elég nagy területet világítanak meg ahhoz, hogy a rakfelület teljes szélessége, illetve a pótkerék körüli egész terület jól látható legyen. Vízmentes illesztések.

Forgó jelzőfény

Speciálisan megtervezett narancssárga üvegével és erős fényével minden irányban kiválóan felhívja magára a figyelmet. Erős kivitelű, nem zavarja a rádiót.

 

Kerekek

Bevezetés

A kerékkiegészítőknek köszönhetően sokoldalúbbá, látványosabbá és kényelmesebbé válik a teherautó. Az alumínium felnikkel csökkenthető az abroncsok kopása, fokozható a terhelhetőség.

Alumínium felnik

Tökéletes kerekségének köszönhetően nagyobb kényelmet biztosít, ugyanakkor csökkenti az abroncsok kopását. Kis tömegének köszönhetően nő a teherautó terhelhetősége. Javítja a fék hűtését is.

Wheel covers

Enhance the truck´s appearance and reduce air resistance even further.Made in robust plastic with a chrome finish.

Rozsdamentes acél kerékkiegészítők

Szépítse meg a teherautóját! Könnyű karbantartani, karcolásálló. Dísztárcsák, a teljes első és hátsó felnit lefedő kivitelben.

Sárhányó 2000

Az abroncsok fölé helyezve megakadályozza, hogy sár fröcskölődjön a pótkocsira. A jármű mögött haladókat is védi. Könnyen levehető és megtisztítható.

Sárvédő gumi

Rugalmas és tartós, ellenáll az ütéseknek.

Hólánc

Takarékos biztonsági kiegészítő, amely négyzetes profiljának köszönhetően jó tapadást biztosít. S alakú minta. Nem teszi kiegyensúlyozatlanná a kereket.

 

Műszerek

Bevezetés

A mai Volvo teherautók rendkívül bonyolult, komputerizált gépek. Intelligenciájuk még tovább fokozható a gépjármű állapotáról információkat nyújtó szoftverrel A szoftver kezelőfelülete gondosan, a jó olvashatóságra figyelemmel van megtervezve, a vezérlőelemek egyszerűen működtethetők.

Kábelezés

A különböző kiegészítő berendezések kábelezésére szolgáló készlet. Nedvesség ellen védve, biztonságosan működik.

Dynafleet

A Dynafleet a piac egyetlen teljes körű szállítási információs rendszere. Segít meghozni azokat a napi döntéseket, amelyekkel hatékonyabban tervezhető a szállítmányozás, jobban követhetők a járművek. A Dynafleet nagyobb nyereségre ad módot, mivel minden pillanatban ellenőrizhetők az üzemanyag- és üzemeltetési költségek. A Vehicle Management gépjármű-gazdálkodási modul mind a vezetőnek, mind az irodának beszámol a jármű adatairól, illetve a vezető időráfordításáról. Ezek az információk segítik a szállítmányok elemzését, megbízható alapját képezik a járműirányító munkájának, illetve az irodai bérkalkulációnak. A Transport Management a teljes szállításirányítási rendszer, amely különféle logisztikai funkciókat nyújt, közli például a jármű aktuális pozícióját. Így a rendszer a szállítmánytervező napi munkaeszköze lehet, amelynek segítségével megtervezheti, irányíthatja és ellenőrizheti a szállítási feladatokat.

Az üzemanyagmérce kalibrálás

Ez a berendezés arra szolgál, hogy módosítsák vele az üzemanyagtartály érzékelőjét abban az esetben, ha a járművet nagyobb tartállyal szerelték fel. Garantálja, hogy a mérőműszer mindig pontos értéket mérjen.

Űzemanyag-takarékos mód

Ez egy szoftveres funkció, amely a takarékosabb közlekedésben segíti a vezetőt. Egy, a fülkében lévő kijelzőegység megjeleníti az átlagos üzemanyag-fogyasztást, a jelenlegi üzemanyag-fogyasztást, valamint a célhoz képesti üzemanyag-fogyasztást. Az értékeket számok formájában és grafikusan is bemutatja. Ez a műszer hatásosan változtatja meg a vezetési szokásokat, csökkentve ezzel az üzemanyag-fogyasztást.

Olajhőmérséklet-mérő a sebességváltóhoz

Szoftveres funkció, amely a sebességváltó hőmérsékletét méri. A vezető egy kijelzőn ellenőrizheti, hogy megfelelő-e a sebességváltó hőmérséklete.

Áramerősség-mérő

Szoftveres funkció, amellyel mérhető az áramerősség, csökkentve ezzel az üzemkiesés esélyét. A vezető az áramerősségen kívül a feszültséget is ellenőrizheti vele. Ezek pedig nagyon fontos információk, különösképpen télen, amikor sok további fogyasztóval van felszerelve a teherautó.

Külső hőmérő

A hűtőberendezés előtt van elhelyezve, hogy ne csökkenjen a hűtési teljesítmény. Meghosszabbítja a hűtő élettartamát. Nagyon könnyen tisztítható.

Elektronikus terheléskijelző

Szoftveres funkció, amelynek segítségével leolvasható az EBS fékrendszerrel és légrugózással felszerelt teherautókon az első és a hátsó tengelyre eső terhelés. Folyamatosan figyelemmel követhető vele a terhelés eloszlása, csökkentve ezzel a túlterhelés és a helytelen rakodás kockázatát. Könnyen leolvasható az információkijelző egységen. A terhelésjelzőből származó adatok a Dynafleet segítségével az irodának is továbbíthatók.

Indításgátló

A Volvo Immobiliser indításgátlóként működik, mivel az indítókulcs titkosított, véletlenszerűen változó kódokkal továbbított elektronikus jelekkel kommunikál a motor indítóáramkörével. A motor egyszerűen nem indul el a hozzá tartozó kulcs nélkül.

 

Alvázberendezések

Bevezetés

Az alvázhoz tartozó kiegészítőink biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik a karbantartást.

Központi kenőrendszer

Folyamatos kenést biztosít, minden kenési pontra pontosan a megfelelő mennyiségű kenőanyagot juttatja el. Így kevesebbszer és rövidebb időre kell szervizelés céljából leállni, ugyanakkor nő a teherautó élettartama.

Műanyag szerszámosláda

Közvetlenül a keretre felszerelt vízálló szerszámosláda.

Járófelület és létra

Biztonságosabb munkakörnyezetet nyújt a vezetőnek a fülke mögött. A könnyű járófelület alumíniumból készült. A létre csúszásgátló kialakítású. Különböző stílusokban kapható.

Felépítménycsatlakoztató elemek

A felépítményezést segítő kiegészítők.

Zárható tanksapkák

Zárhatóvá teszik az üzemanyag- és az olajtartályt, megelőzve ezzel a lopást és a merényleteket.

 

Erőátviteli berendezések

Bevezetés

Erőátviteli kiegészítőkkel maximalizálható a teherautó sokoldalúsága, valamint meghosszabbítható az élettartama.

Olajhűtő a sebességváltóhoz

Megelőzi a sebességváltóban lévő olaj túlmelegedését. Nagy szerelvénysúly és dombos terepen történő fuvarozás esetére ideális.

Meghajtócsonkok

A motorhoz vagy a sebességváltóhoz csatlakoztatható meghajtócsonkok. Kiváló teljesítménnyel működnek, mivel kifejezetten a Volvo motorjaihoz és sebességváltóihoz vannak tervezve

Hidraulikus szivattyúk

Állandó átbocsátású és változtatható átbocsátású szivattyú választható.

Rovarháló

A hűtőberendezés előtt van elhelyezve, hogy ne csökkenjen a hűtési teljesítmény. Meghosszabbítja a hűtő élettartamát. Nagyon könnyen tisztítható.

 

Biztonság

Bevezetés

Még a legbiztonságosabb teherautóban is kapóra jöhetnek a további biztonsági berendezések. Biztonsági kiegészítőink között minden megtalálható, amely bárhol is szükséges a legmagasabb fokú biztonsághoz - az úton, tervezett és nem tervezett megálló közben.

Keréksaru

Ezzel a kiegészítővel a teherautó és a pótkocsi minden felületen helyben marad. Laposra összehajtható, így egyszerűen tárolható.

Elsősegélycsomag

Kisebb és nagyobb sérülés esetén történő elsősegély-nyújtáshoz való anyagokat tartalmaz. Többnyelvű útmutató.

Tolatásjelző

Fontos biztonsági apróság, amely tolatás esetén figyelmezteti a teherautó mögött tartózkodókat. Nagy hangerejű. A teherautó tolatólámpájához csatlakozik, automatikusan megszólal, ha hátramenetbe kapcsolják a járművet.

Biztonsági mellény

Garantálja, hogy Ön mindig látható legyen az úton - nappal és sötét éjszaka is.

Elakadásjelző háromszög

Ha az út mentén kénytelen leállni, még nagyobb biztonságban érezheti magát. Óvatosságra inti a többi autóst.

Tűzoltókészülék

Nagyon fontos biztonsági tartozék. Kivételesen megbízható és nagy kapacitású. Az elektromos rendszerben és a fékeknél keletkező tüzeket is eloltja. Hideg környezetben, -30°C hőmérsékletig is használható.

Füstérzékelő

Optikai füstérzékelő, amely füst jelenléte és tűz esetén riasztja, illetve felébreszti a teherautóban tartózkodókat. Figyelmeztet, ha kifogyóban van az elem. Időzítőfunkciójának köszönhetően kikapcsolható arra az időre, amíg a vezető rágyújt egy cigarettára. Tíz perc múlva automatikusan újra aktiválódik az érzékelő.

Volvo Teherautó-riasztó

Kifejezetten a Volvo teherautókhoz van igazítva, ezért maximális védelmet nyújt a betöréssel szemben. A riasztó külön elemmel van felszerelve, így működése nem függ a teherautó elektromos rendszerétől, optimális hatását külön sziréna biztosítja. A villogó LED elriasztja a tolvajjelölteket.

 

Audio

Bevezetés

A Volvo audiorendszere úgy készült, hogy a teherautót próbára tevő környezetekben is tökéletesen működjön. A kiváló hangminőséget nem rontják sem a zökkenők, sem a rázkódások, így a vezető mindig a zene középpontjában érezheti magát.

Rádió

A Volvo új audiorendszerei kifejezetten a teherautókat próbára tevő környezeteket figyelembe véve készültek. Sem a zökkenők, sem a rázkódások nem zavarják elsőrangú hangvisszaadásukat. A "teremszimulációs" hangvisszaadást biztosító digitális jelfeldolgozó (DSP) rendszernek köszönhetően a hang jellegzetességei folyamatosan módosulnak, hogy a vezető mindig úgy érezhesse, a zene terjedésének középpontjában ül. Minden rádiókészülék közös funkciói: VR 200, 300, 400: 18 programozható FM-állomás, 12 AM-állomás és 6 hosszúhullámú állomás. 18 FM, 12 AM és 6 hosszúhullámú rádióállomás automatikus tárolása. VR 100: 12 programozható FM-állomás, 12 AM-állomás és 6 hosszúhullámú állomás. 12 FM, 12 AM és 6 hosszúhullámú rádióállomás automatikus tárolása. Az RDS rendszer frekvenciaváltozás esetén is a kiválasztott rádióállomásra marad hangolva. Az EON és a TP azonnali forgalmi információkat biztosít, Ön akár rádiózik, akár CD-t vagy magnókazettát hallgat. A PTY automatikusan megkeresi azokat a csatornákat, amelyeken olyan műsor van, amilyet Ön hallgatni szeretne. A kormánykeréken lévő kezelőszervekkel felszerelt teherautókon a vezető egyszerűen és biztonságosan növelheti és csökkentheti a hangerőt rádiózás, CD- és magnóhallgatás közben. Ugyanezzel a módszerrel lehet csatornát keresni, a CD-lejátszón számot váltani, illetve előrecsévélni a kazettát. A VR 200, 300 és 400 típushoz infravörös távirányítót is mellékelünk.

VR 100 Rádió

Rádiómagnó RDS funkcióval. Ugyanolyan kiváló minőségű, mint a többi modell, de kevesebb szolgáltatást nyújt. Kimeneti teljesítménye 4x20 W.

VR 200 Rádió

Megegyezik a VR 300 modellel, de CD-lejátszó helyett kazettás magnó van benne. Természetesen telefonos némítási funkciót és lopásgátló kódot is tartalmaz. CD-váltó és külső erősítő csatlakoztatható hozzá. Kimeneti teljesítménye 4x20 W.

VR 300 Rádió

Jól felszerelt RDS funkciós rádió, elöltöltős CD-lejátszó - és minden szükséges funkció. Telefonos némítási funkció és lopásgátló kód. CD-váltó és külső erősítő csatlakoztatható hozzá. Kimeneti teljesítménye 4x20 W.

VR 400 Rádió

Felső kategóriájú RDS funkciós rádió DSP-vel, elöltöltős CD-lejátszó, kazettás magnó - és minden szükséges funkció. Telefonos némítási funkció és lopásgátló kód. CD-váltó és külső erősítő csatlakoztatható hozzá. Kimeneti teljesítménye 4x20 W.

Hangszóró

A hangszórók speciálisan hozzá vannak igazítva a különféle teherautók jellemzőihez. Kialakításuknak köszönhetően mind ellenállnak a rázkódásnak, valamint a páratartalom és a hőmérséklet változásának. A mélyhangsugárzók az ajtókba vannak beszerelve, a magas és középmagas hangokért felelős készülékek a műszerfalban találhatók, a teljes frekvenciatartományt átfogó hangszóró pedig a fülke hátsó falán kapott helyet.

CD-váltó

Csúcsminőségű, hatlemezes CD-váltó.

Antenna

A speciálisan a Volvo rádiókészülékeihez tervezett antennák minden helyzetben optimális vételt biztosítanak. Utánhangolható CB-antennák, amelyek a lehető legjobb adást/vételt biztosítják. Az NMT 450, NMT 900 és a GSM rendszerhez való antennák is léteznek. Mindegyik külön a Volvo teherautó-modellekhez készült.

Feszültségátalakító

12 voltosra alakítja át a 24 voltos feszültséget. 11 és 19 amperes változatban kapható. Nem sugároz hőt, tehát nem tesz kárt a rádióban és az egyéb berendezésekben. Túláramvédelemmel óvja az elektromos berendezéseket. Rövidzárlat ellen védve van, csak helyesen csatlakoztatható.

 

Fülke belseje

Bevezetés

A szükséges kiegészítőkkel és némi tervezéssel meglepő mennyiségű, a munkavégzést segítő elem helyezhető el egy teherautó fülkéjében.

Levegőszűrő a fülkéhez

Kiváló hatékonyságú szűrő, amely egyaránt csökkenti a fülkébe bejutó szennyező szemcsék és gázok mennyiségét. Nem engedi be a kellemetlen szagokat, javítja a vezető munkakörnyezetét.

Karfa

Hosszú úton praktikus és kényelmes. Elősegíti a helyes tartást, csökkenti a hátra jutó terhelést. Könnyű felszerelni, gombbal állítható.

Mobiltelefon-tartó

Még egy további elhelyezési lehetőség a mobiltelefon számára. A hamutartó mellé, a vezető közvetlen közelébe szerelhető fel.

Kávéfőző

60 perc elteltével automatikusan kikapcsoló időzítővel felszerelve. Törésteszteken ellenőrzött biztonságos felszerelés a motorháztetőre (FM), illetve a műszerfalra (FH).

Hűtődoboz a motorburkolaton

Csendes működésű, körülbelül 19 literes befogadóképességű hűtőszekrény. Csak az FM sorozathoz.

Függönyök

Otthonosabb a fülke, ha függönyök is vannak benne: jól tompítják a fényt, megakadályozzák, hogy kívülről mások benézzenek. A függönyök azonnal felakaszthatók, tűzbiztonsági teszten estek át, különböző színekben kaphatók.

Dekoratív szegély a műszerfalhoz

A standard szegélyt felváltó dekoratív szegélyt tartalmazó készlet. Fa- és fémhatású kivitelben. Egyszerűen felszerelhető.

Irattartó doboz, elülső

Irattartó doboz, amelyben jól elférnek például a szállítási bizonylatok. Lecsukott fedéllel a doboz asztalként használható. Könnyen felszerelhető a motorháztetőre. Csak az FM sorozathoz.

Mobiltelefon-tároló

Bármely szabad kapcsolótáblán, illetve a műszerfalon is elhelyezhető.

Belső napellenző

Megakadályozza, hogy oldalról elvakítsa a vezetőt a fény, ezzel fokozza a biztonságot.

Mikrohullámú sütő

A járműben való használat követelményei szerint speciálisan módosított mikrohullámú sütő. Törésteszten esett át. Egyenletes hőeloszlást biztosító forgótányér. 500 wattos teljesítmény. A hátulsó tárolópolcban van elhelyezve. A huzalozás a Volvo mikrohullámú sütőjéhez igazítva.

Kapcsolótábla

További öt kapcsoló elhelyezésére alkalmas panel.

Olvasólámpa

Egyszerűen felszerelhető a műszerfal közepére. 50 cm hosszú rugalmas karjának köszönhetően irányított, fókuszált fényt biztosít.

Hátulsó tárolópolc

Praktikus tárolópolc, amely a hátlapra szerelhető. Előkészítve hűtőszekrény vagy mikrohullámú sütő beszerelésére.

Hűtőszekrény a hátulsó polcba

Jó hatásfokú, kompresszoros hűtőszekrény, a térfogata 23 liter.

Hűtőszekrény az ágy alá

22 literes befogadóképességű kombinált hűtő/fagyasztószekrény. Az ágy alatti tárolódoboz helyére kerül. Csak az FH sorozathoz.

Pihenőágy-készlet FM és FH nappali fülkékhez

Falra felszerelhető ágy, amely valódi pihenéssé változtatja a rövid szüneteket. A fülke hátfalára felhajtva egyáltalán nem foglal helyet. Mellékelve vannak hozzá a szerelvények és a használati utasítás, valamint a mosható huzat.

Palacktartó

Praktikus tárolóhely, amelyben elfér egy másfél literes üdítős palack. A vezető keze ügyébe esik.

Bögretartó

Kényelmesen tárolhatók benne a bögrék és a kisebb üdítős dobozok. A vezető és az utas oldalára egyaránt felszerelhető.

Gumiszőnyegek

Megkönnyíti a fülke belsejének tisztán tartását, egyúttal kíméli az eredeti szőnyegeket. Tökéletesen a helyére illik. Megfelel a Volvo tűzvédelmi előírásainak.

Biztonsági doboz

Erős fémdoboz, amely megnehezíti a lopási kísérletek sikeres kivitelezését. A vezető mögött, az ágy és az oldalfal között van elhelyezve. Csak az alvófülkékhez.

Üléshuzatok

Tökéletesen a helyére illik. Megóvják a teherautó eredeti kárpitjait, megfelelnek a Volvo szigorú tűzállósági és tartóssági követelményeinek. Különböző színekben kaphatók, 40 Celsius-fokon moshatók.

Oldalsó tároló-/irattartó doboz

A motorháztetőre van felszerelve, az utas oldalán. Csak az FM sorozathoz.

Textilszőnyegek

Kíméli az eredeti szőnyegeket. Pontosan a helyükre illő egyedi alakú szőnyegek, rojtosodás ellen varrással beszegve. Könnyen kivehető, kirázható, mosható. Márványszürke árnyalat, kétszőnyeges készletekben.

TV-polc

A polc a fülke hátfalára kerül, gyárilag elő van készítve egy 14 hüvelykes televíziókészülék felszerelésére. Ennek az elhelyezésnek köszönhetően az ágyból is lehet nézni a tévét.

Szemétkosár

Praktikus műanyag szemétkosár. Könnyű tisztítani és öblíteni. A sebességváltó mögötti rekeszbe kerül.

Írótömb

Levehető írótömb papírcsipesszel, megkönnyíti a vezető számára az adminisztrációt. Könnyű használni, rácsíptethető a kormánykerékre. Vezetés közben tilos a kormányra helyezni.

 

Klímaberendezés

Bevezetés

A kényelmes, fülkén belüli klímaberendezés még hosszú műszakok idején is megőrzi a vezető éberségét és frissességét. A motor és a motor alkatrészeinek fűtése elég ahhoz, hogy optimális teljesítménnyel és üzemidővel működjön.

Fülkefűtés

Megbízható légfűtő készülék, amely gyorsan bemelegíti a fülkét. Automatikus teljesítményszabályozás, takarékos és csendes működés. Könnyű felszerelni és elhelyezni.

Fűtés parkolás idejére

Kis méretű, könnyen és fokozatmentesen állítható fülke- és motorfűtő, nem kevesebb mint 9,1 kW teljesítménnyel. A standard fűtővezetékeken keresztül egyenletesen elosztja a hőt. Csendesen működik, alváshoz kellemes környezetet biztosít. Időzítővel és termosztáttal vezérelhető.

Fűtés rövid leállás idejére

Kis méretű, könnyen és fokozatmentesen állítható fülke- és motorfűtő, nem kevesebb mint 9,1 kW teljesítménnyel. A standard fűtővezetékeken keresztül egyenletesen elosztja a hőt. Csendesen működik, alváshoz kellemes környezetet biztosít. Időzítővel és termosztáttal vezérelhető.

Fűtés rövid leállás idejére

Kényelemi szolgáltatás, amelynek köszönhetően a motor leállítása után sem hűl ki a fülke. Rövid leállások és pihenők idejére használható. Nem működtethető együtt a parkolás idejére való fűtéssel.

Üzemanyagszűrő-fűtőberendezés

Megakadályozza, hogy nagy hidegben a kicsapódó paraffintól elduguljon az üzemanyagszűrő.

Elektromos motormelegítő

Csatlakoztatható motorfűtés, kifejezetten Volvo motorokhoz. Gyorsan bemelegíti a motort, amivel csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és az elhasználódás. Egyszerűen felszerelhető.

Elektromos fülkefűtés

Kis és hatásos fülkefűtés, csatlakozókészlettel. Gyorsan és könnyen felszerelhető. A különböző országokban elérhető kiegészítőválaszték eltérő lehet. Egyes kiegészítők csak bizonyos modellekkel használhatók. További tájékoztatás a helyi Volvo-forgalmazótól szerezhető.

 
 

Az oldalt készítette és üzemelteti: Kontraszt Produkciós Iroda - kontraszt@tiszanet.hu - tel.: 30/9289-390InterStat.hu