Oldal nyomtatása

Kálmán autóalkatrész Kft.Untitled Document

Alkatrész kínálatunkból

Motorikus Alkatrészek

Hűtőrendszer

Meghajtás

Futómű

Fék

 • Fékbetétek
 • Tárcsafékbetétek
 • Dobfékbetétek
 • Fékdobok

 

MOTORIKUS ALKATRÉSZEK

Porlasztócsúcsok

Lucas

Lucas diesel üzemanyag befecskendező rendszereket  gyártó cég hosszú évtizedes tapasztalatokkal rendelezik a befecskendezési rendszerek terén. A szakmai tudás tette számukra lehetővé olyan széleskörű termékpaletta létrehozását, az autógyártók részére és más fontos alkalmazási területekre is, mint a mezőgazdaság.
Lucas márkanévvel találkozhatunk még adagoló rendszereknél, fékrendszereknél, kuplung alkatrészeknél.

A Lucas által gyártot termékek a világ vezető autogyárai konstruktőrei számára készülnek. Teljesen biztos lehet a Lucas minőségben.

A Delphi felvásárolta a Lucas céget, így több termékcsaláddal egyetemben a Lucas porlasztócsúcsok Delphi csomagolásban kerülnek forgalomba.

Bosch porlasztócsúcs (Fiat, Ford, Opel, Seat, Volvo)

Monark porlasztócsúcs

Superdiesel porlasztócsúcs

 

Kipufogók

Bosal

A gyári beszállítás, rendkívül rugalmas, gyors fejlesztések és kutatások következtében mindig elsőként jelenik meg új tipusú kipufogórendszereivel a piacon.
Nagy figyelmet érdemel a katalizátor választék. Magyarországon fellehető autótípusokhoz az egyik legnagyobb választékkal rendelkeznek versenyképes áron. A Bosal cég találta fel és szabadalmaztatta a radiális átömlésű katalizátorokat, amelyek hatékonyság tekintetében többszörösen felülmúlják a hagyományos katalizátorokat.

 

Szíjak

BOSCH szíjak

A Bosch szíjak kifogástalanul adják át a motor teljesítményét a mellékhajtások számára. A Bosch termékpalettája az európai és a japán járművek számára szükséges szíjakat egyaránt tartalmazza. Az ékszíjak és fogazott szíjak piaca egy nagyon tág és gyorsan bővülő piac amire a Bosch program kiváló értékesítési lehetőségeket biztosít.

 

Vezérműszíjak

A vezérműszíjaknak a bütykös tengely és a befecskendező szivattyúk meghajtásában van fontos szerepe. A nagy hőingadozásnak és a magas hőmérsékleteknek ellenálló anyagok használata  megnövelte a vezérműszíjak teljesítő képességét.

A Bosh márka garantálja az autóvezető és üzemeltetője szempontjából a maximális üzemeltetési biztonságot és egyenletes motorjárást egyaránt.

 

Hajtószíjak

Az autókon a bordázott ékszíjak, illetve a fogazott szíjak vannak túlnyomó részben. A gyári beépítések 80 százalékánál e két megoldás egyikét alkalmazzák. A bordázott ékszíjak hajlékonyabbak és jobb a hatásfokuk, azonos élettartam mellett.

 

HŰTŐRENDSZEREK

Termosztátok

A BEHR hűtőket, autóhűtőket és hűtőalkatrészeket gyártó cég.
A vállalatcsoport a hűtéstechnika területén az egyik legjelentősebb piaci szereplő.

A termékskála nagyon széles gépjárművekbe klímaberendezéseket, belsőégésű motorokhoz hűtőrendszereket, épületek, gyárak klíma- és hűtőrendszereit és ezek alkatrészeit gyártja.

Sok autómárkánál gyári beszállító, de az alkatrészpiacon is jelentős részt képvisel hűtő- és klímaberendezések területén.

Behr és egyébb típusú termosztátokat, vízhűtőket és hűtőrendszereket egyaránt forgalmazunk

 

MEGHAJTÁS

Tengelykapcsolók

Feladata:

Megvalósítja a meghajtónyomaték átvitelét a motortól a hajtóműbe
Megállítja az erőfolyamot és lehetővé teszi a hajtómű különböző áttételi fokozatainak kapcsolását Csillapítja a motor forgattyústengelyének torziós lengéseit Megóvja a motort és a hajtóművet a túlterheléstől
 

Működése szerint:

Súrlódó tengelykapcsolók: A közűti gépjárműveknél e za nagyon gyakran használt tengelykapcsoló hidrodinamikus: a gépjárművek fő hajtásláncában ritkán elsősorban mellékhajtásoknál találkozunk vele pl. hűtőventillátor meghajtása.
Elektromágnes tengelykapcsolók: Kis teljesítményű automatikus nyomatékváltóknál alkalmazzák az erőfolyam megszakítására.
A felületeket összeszorító rugó lehet: tekercsrugó: melyből a nyomólap kerülete mentén többet kell elhelyezni a kellően nagy összeszorító erőhöz, teherautóknál bizonyos típusok esetén egy nagy központi rugót alkalmaznak. Tányérrugó: előnyös tulajdonságai miatt személygépkocsiknál egyre szélesebb körben találkozunk ezzel a megoldással.
Nagyobb fordulatszámot képes elviselni egyszerűbb, könnyebb és olcsóbb szerkezet a súrlódóbetét kopásakor a felületeket összeszorító erő nő, pedál nyomásakkor kicsi erőre van szükség
 

Forgalmazunk:

 • SACHS
 • LUK
 • egyébb márkájú
 • tengelykapcsolókat.

 

Kardántengelyek

Feladata a sebességváltó és a hátsó futómű közötti nyomatékátvitel. Hosszú és relatíve nagy fordulatszámmal forog. A legnagyobb 5. sebességfokozatban a motorénál is nagyobb a fordulatszáma. Ezért gondosan ki kell egyensúlyozni. A nyugodt futás érdekében gyakran használnak benne köztes úgynevezett középső csapágyazást, amely a kocsiszekrényhez a zaj és rezgéscsillapítás miatt rugalmas módon gumielemmel kapcsolódik. A kardántengely rendszerint csőből készül.

Forgalmazunk:

 • Uni-Cardan;
 • Febi;
 • egyébb márkájú kardántengelyeket.

 

FUTÓMŰ

Rugózás

Az útegyenetlenségből adódó kemény megterheléseket kell átalakítsa lágy lengésekké, melyek lehetőleg gyorsan kell, hogy megszünjenek. Két lehetőség van kemény rugók használata ekkor nagy felépítménygyorsulás keletkezik és kicsi lesz a rugóút, ami csökkenti a komfortérzetet. Lágy rugó esetén hosszú lesz a rugóút a kerék akár el is emelkedhet az útfelületről, ezért rosszabb lesz a tapadás. Az utazás komfortosabb, de nem biztonságos. A rugózott járműrészeket így megóvjuk az erős ütésszerű igénybevételtől, növeljük a menetkomfortot, illetve megkíméljük a rakományt a károsodástól.

Acélrugók lehetnek:

 • laprugók
 • torziósrugók
 • tekercsrugók.

Megkülönböztetünk még:

 • légrugókat
 • gumirugókat.

Forgalmazunk:

 • FEBI
 • egyébb márkájú rugókat

Csapágyak

A kerekek forgását a kerékcsapágyazás teszi lehetővé, melyet a kerékre ható statikus és dinamikus erők is terhelnek, mellette elvárjuk a hosszú élettartamot és a karbantartásmentességet. Különböző típusú kúpgörgős, henger és golyós csapágyakat használunk. A csapágy szennyeződés és kenőanyag elszivárgása elleni védelmére a  tömítőgyűrű szolgál.

Forgalmazunk:

 • SKF
 • TIMKEN
 • FAG
 • egyébb márkájú csapágyakat.

 

Lengéscsillapítók

A rugózás miatti lengéseket a biztonságos közlekedés érdekében csillapítani kell, hogy a rendelkezésre álló tapadási tényezőt minél jobban ki lehessen használni. A lengés csillapítása lehetséges mechanikus súrlódással, vagy folyadék ellenállással. Az előbbi utaskényelmi szempontból kedvezőtlen, ezért a futóművekbe a rugóval párhuzamosan hidraulikus működésű rendszerint teleszkópikus lengéscsillapítókat szerelnek, amelyek a lengés sebességével arányos valamint ki és berugózás esetén eltérő karakterisztikájú csillapítást biztosítanak. Egy futómű rugóját és a lengéscsillapítóját össze kell hangolni és mindkettőt a gépkocsi tömegéhez és speciális haználatához kell illeszteni.

Lengéscsillapítók típusai:

 • egycsöves
 • kétcsöves
 • automatikus szintszabályzású
 • gáznyomásos
 • rugóút fügvényében változó csillapítású
 • elektronikusan változtatott csillapítású

Forgalamzunk:

 • SACHS
 • MONROE
 • SABO
 • egyébb márkájú lengéscsillapítókat.

 

FÉK

Fékbetétek

A tehergépjárművek talán egyik legfontosabb biztonsági alkatrésze a fékbetét, hiszen a nehéz teherautókkal nem elég elindulni fontos, hogy azzal időben meg is tudjunk állni.

Nem ritka eset főleg ha városi forgalmoban használjuk tehergépjárművünket, hogy 25000-30000 km megtétele után már cserélni kell a fékbetétet. Országúti forgalomban használt gépjárműveknél 200000-300000 km megtétele után esedékes a fékbetét csere. Fejlett fékrendszerek alkalmazása esetén ez a csere intervallum még tovább növelehető.

Az egyre szigorodó környetevédelmi előírásoknak köszönhetően már majd minden fékbetét azbesztmentes anyagok felhasználásával készül, kérjük Önöket is, csak ilyet vásároljanak.

Fontos tanács: legkésőbb minden harmadik fékbetét csere alkalmával cseréljék ki a féktárccsákat is, hiszen ha azok már kellőképpen elkoptak, vagy egyenletlen a felületük, hiába cseréltük ki a fékbetétet, az sokkal hamarabb fog elkopni, hiszen a féktárcsa "megeszi".

Textar, Ferodo és egyébb típusú fékbetéteket és féktárcsákat forgalmazunk tehergépjárművekhez, mezőgazdasági gépekhez, és erőgépekhez.
 

Cimkék: Motorikus, Alkatrészek, porlasztócsúcsok, kipufogók, ékszíjak, Hűtőrendszer, termosztátok, Meghajtás, tengelykapcsolók, kardántengelyek, Futómű, Csapágyak, Rugózás, Lengéscsillapítók, Fék, Fékbetétek, Szűrők, Féktárcsák, Tárcsafékbetétek, Dobfékbetétek, Fékdobok,Levegős, Fékhidraulikák, Fékalkatrészek, Kormány és futóműalkatrészek, Légrugó, Kerékagycsapágyak, Agyszimeringek, Akkumulátor, Kardánkereszt, Lengéscsillapító, Porlasztócsúcs, Kipufogó rendszerek, Tömítések, Vízpumpa, Kuplung, Kuplungrásegítő, Kuplunghidraulika, Ékszíj, Világítótest

IWIW Facebook Twitter email

MMW - Megbízható, minőségi weboldal

Iveco alakatrész

MAN alkatrészek

Renault alkatrészek Scania tehergépkocsi alkatrészekSteyr teherautó alkatrészek

Volvo tehergépkocsi alkatrészek

Kipufogó Szervíz

Regisztrált felhasználóink szolgáltatásaink árából 10% kedvezményt kapnak.
További információk! >>>

Eliquid Akció, 36 alaplé

E-liquid Akció, Vamo V9 és V10

E-cigi, E-cigi Áruház

Ecigi, E-cigi

Kamagra Ár